Legija ne ide nikud iz ‘Alkatraza’

Bezbednosna služba je u izveštaju predsedniku Višeg suda Aleksandru Stepanoviću izložio da je Milorad Ulemek i dalje opasan i sigurni su da će 11. jula odlučiti da zatvorenik ne može u drugi zatvor.

Vuk Drašković je u izvaji za Blic rekao da se uveliko priprema teren za Legijino premeštanje iz „Alkatraza” u deo zatvora iz koga će lakše da pobegne. Međutim, Tužilaštvo za organizovani kriminal demantuje tvrdnje lidera SPO, jer „Legija nije tražio nikakve privilegije, da mu nisu nuđene, kao i da ih ne može dobiti”.

Milorad Ulemek je u posebnom odeljenju požarevačkog zatvora prebačen 11. jula 2010, dok je poslednja revizija je u toku.

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija će postupiti na osnovu odluke o pritvoru koju donosi predsednik Višeg suda do 11. jula.
– Revizije pritvora su zakonska procedura i mi čekamo potpisanu odluku sudije Stepanovića – za Blic kaže Zorana Vučićević, portparol Zavoda.

Sudija Stepanović je zahtevao izveštaje uprave posebnog zatvora, policije, službi bezbednosti i mišljenje javnog tužioca o tome da li i dalje postoje razlozi da Legija izdržava kaznu u „Alkatrazu”.

– Čekaju se još neki izveštaji, dokumentacija i mišljenja nakon čega će sudija dati konačnu odluku. Ipak, činjenica je da se Ulemeku trenutno sudi za pobunu JSO. Gotovo je sigurno da nema elemenata da bude premešten iz posebnog odeljenja zatvora, ali će to zvanično morati odlukom da bude potvrđeno 11. jula – kaže izvor “Blica”.

Da podsetimo Milorad Ulemek osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića. On je zimus postao krunski svedok u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.



loading...