Ministarstvo: Legija nije pokušao samoubistvo

Ministarstvo pravde sinoć je demantovalo navode na na društvenim mrežama da je Milorad Ulemek Legija pokušao da sebi oduzme život.

Društvene mreže još jednom su se pokazale kao nepouzdan „medij” za vesti. Jedna takva „proverena” vest o Legijinom samoubistvu, ili pokušaju samoubistva danas je prozujala i izgleda toliko dojmila neke krugove da je morala da bude demantovana visokog mesta – za zatvore nadležnog Ministarstva pravde.

Ministarstvo pravde je u saopštenju istaklo da u “Posebnom odeljenju Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu nije bilo vanrednih situacija i strogo demantuje navode, koji su se danas pojavili na društvenim mrežama, da je Milorad Ulemek Legija pokušao da sebi oduzme život”.

„U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu – Zabeli, u toku današnjeg dana nije bilo vanrednih aktivnosti i situacija. Stanje je normalno i sve aktivnosti se odvijaju uobičajeno”, navelo je Ministarstvo pravde u saopštenju.

Nešto pre demantija iz Ministarstva pojedini onlajn mediji (oni pravi, ne “društveni”) su objavili demanti i samog Milorada Ulemeka.

“Pošto su objavili da sam se obesio, mogu slobodno da napišu da je kanapče puklo i da sam ostao živ! Ostale gluposti neću da komentarišem”, preneta je Legijina poruka sa Facebook stranice „Krv, suze i znoj”.