Darko Kuzmanović (22) iz Jagodine ostao je bez desne šake na poslu radeći na mašini ravnalici u jednoj od fabrika kablova u Jagodini, potvrđeno je danas agenciji Beta.

Živadin Ilić, direktor FKS oprema, koja pripada Fabrici kablova u Jagodini i u čijem pogonu je došlo do nezgode, kazao je da se nesreća dogodila juče oko 12.30.

– Mi smo odmah preduzeli sve neophodne mere da zbrinemo povređenog, brzo smo ga transportovali do medicinskog centra i bili smo prisutni dok je trajala operacija. U toku jučerašnjeg dana generalni direktor Fabrike kablova, izvršni direktor, direktor proizvodnje i ja smo obišli Darka i razgovarali sa njim i njegovom porodicom – kazao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Kuzmanović je bio najmlađi zaposleni u firmi, a “nesrećan slučaj koji se dogodio pogodio je sve zaposlene”.

Ilić je kazao da je rukovodstvo Fabrike obećalo porodici povređenog Kuzmanovića materijalnu pomoć, a prvi deo uručen im je danas. Inspekcija zaštite na radu najavila je da će više detalja biti poznato za nedelju dana.

 loading...