Monstruozno: Devetogodišnjak obesio psa

Vršačka policija rešila je slučaj ubistva psa u ataru sela Uljma, koji je prošle nedelje uznemirio javnost, istraga je pokazala da je ovaj zločin počinio devetogodišnji dečak.

Fotografija obešenog psa u Uljmi uznemirila je prošle nedelje javnost u Srbiji, a nakon nekoliko dana i reakcija društva za zaštitu životinja, policija je došla do saznanja da je psa obesio devetogodišnjak.
Kako „Blic” saznaje, dečak je priznao zločin, a policajcima je rekao da se već neko vreme brinuo o psu pre nego što je rešio da ga obesi. Na to se, kako je rekao, odlučio jer je nesrećni pas već neko vreme davio živinu u njegovom dvorištu. Za isto drvo vezivao ga je i ranije, ali ovaj put je to učinio privezavši konopac na većoj visini i tako se nesrećna životinja udavila.

 

Policija je o slučaju izvestila Više tužilaštvo, ali pošto se radi o devetogodišnjem maloletniku koji ne podleže ktivičnom gonjenju, slučaj će biti preusmeren Cntru za socijalni rad. Naime, iako postoji krivično delo, devetogodišnje dete za njega ne može odgovarati, pa je sada na Cenru zadatak da ispita i proveri kako razloge takvog ponašanja deteta, tako i stanje u porodici iz koje dolazi.