MUŽ JOJ UBIO DETE: Živim na groblju i čekam da zauvek legnem pored ćerke

Ostala sam je željna za života, kome je ona bila kriva da tako nastrada, neutešna je Biljana, čiju je Aleksandru (16) pre dve godine usmrtio nekadašnji suprug Rade Stojev

Pre gotovo pune dve godine Nišlija Rade Stojev (33) je na niškom izletištu Kamenički Vis svirepo usmrtio svoju ćerku Aleksandru (16) i njenu maćehu Aleksandru Nedeljković (33), a zatim počinio samoubistvo. Vreme prolazi, ali to nije ublažilo tugu devojčicine majke Biljane, koja svakodnevno dolazi na ćerkin grob i oplakuje mezimicu.
– Kako onda, tako i danas, živim na sedativima… Crninu ne skidam, niti ću je skinuti dok sam živa. Aleksandru stalno sanjam, dane provodim na groblju čekajući trenutak kada ću zauvek leći pored nje – priča uplakana žena.

Krišom viđala dete

Istraga nije odgovorila na pitanje šta je Radeta navelo da sa četiri metka u grudi usmrti nedužnu devojčicu.
– Ja sam bila u braku s Radetom, a posle razvoda ćerka Aleksandra je pripala meni. Međutim, on ju je praktično oteo, pretio mi je da će me ubiti ako ćerka ne pređe kod njega! Verujem da mi je ćerku seksualno zlostavljao i da ju je ubio da ga ne bi prijavila – dodaje Biljana.

Ona ističe da je Rade držao ćerku kao svoju robinju i da nikome nije dozvoljavao da joj priđe.
– Znala sam da je svake godine na Svetog Pantelejmona dovodi na vašar, pa bih otišla tamo i gledala je iz prikrajka… Ostala sam je željna za života, umalo su mi je i mrtvu oteli. Od novinara sam čula da mi je ćerka ubijena, sa sudskom odlukom da mi je dete posle razvoda dodeljeno odjurila sam na groblje i otela njeno telo od Radetove rodbine, koja je htela da je sahrani pored ubice! Već su bili i raku iskopali… Uzela sam je u poslednji čas i sahranila. Spomenik sam podigla za nju i sebe, da budem sa njom u smrti kad nisam mogla za života – kroz suze priča Biljana, ljubeći sliku na Aleksandrinom spomeniku.

Uteha mi je što je mrtav

Na grobu ubijene devojčice lutkica, plišani meda i teniski reket svedoče o svirepo prekinutom detinjstvu.
– Kome je ona bila kriva da tako nastrada? Volela je tenis, mogla je da postane uspešna sportistkinja. Ove godine je trebalo da proslavi osamnaesti rođendan, da se veseli s društvom… Da se uda i da mi podari unučiće, a sve to joj je oteo rođeni otac. Jedina mi je uteha što je i on mrtav, ne bih mogla da podnesem pomisao da živi makar i iza rešetaka dok mi je dete pod zemljom – jeca Biljana.

Kolege o Radetu: BIO JE ČUDAK

Rade je pre dvadesetak godina honorarno sarađivao u niškom dnevnom listu Narodne novine, a njegove kolege kažu da je bio čudan.
– U životu ga nisam video nasmejanog. Kratko je radio u novinama, ali je godinama kasnije stalno govorio da je novinar – ispričao je njegov poznanik. Nakon tragedije utvrđeno je i da je bio ugovorio svadbu s devojkom iz Leskovca, od čijeg je oca na prevaru izmamio pištolj kojim je počinio zločin.