Na Batrovcima zaplenjeno više od 80 kilograma heroina

Uprava granične policije jutros je na graničnom prelazu Batrovci zaplenila više od 80 kilograma heroina.

Heroin je pronađen u vozilu “mercedes” A klase turskih registarskih oznaka, kojim je upravljao bugarski državljanin.

Policija je pronašla heroin u putničkom vozilu marke “mercedes”, a droga je bila upakovana u 90 paketa, sakrivenih u posebno izrađenom bunkeru automobila, ispod prtljažnog dela, u tapacirungu vrata, blatobrana i pragova.

Bugarskom državljaninu B. I. A. (57) određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uspešnom akcijom granične policije presečen je još jedan lanac krijumčarenja narkotika na graničnom prelazu Batovci.

Akcija predstavlja najveću pojedinačnu zaplenu heroina na graničnim prelazima, nekoliko godina unazad, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom zaplene više od 80 kilograma heroina na graničnom prelazu Batrovci, da očekuje od policije da nastavi sa takvim radom i da značajno poveća zaplene droge koje se nalaze u Srbiju.

– Ono što je naš zadatak i na čemu insistiram je, osim posla koji radi granična policija, da se slične zaplene dešavaju i na beogradskim i ulicama Srbije, jer je očigledno da puno droge imamo u celoj zemlji – rekao je Stefanović Tanjugu.

On je podsetio i da je jedan od prioriteta koji je vlada sebi zadala formiranje Kancelarije za borbu protiv droga, koja je juče formirana na predlog MUP-a, Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde.

Ta Kancelarija će, kako je dodao, pomoći da se koordinira i bolje organizuje rad u borbi protiv droge, koja je „ozbiljan problem koji ugrožava Srbiju”

Govoreći o današnjoj akciji, ministar policije je rekao da je ona veoma uspešna i da pokazuje ono što je očekivao od granične policije, a to su rezultati.

– Radi se o više od 80 kilograma heroina i može se reći da je ovo rekordna zaplena u proteklih nekoliko godina, a policija je, uspešno i dobro, na osnovu svojih operativnih podataka, uradila posao – zaključio je Stefanović.