Napadnut profesor Filozofskog fakulteta!

Novi incident na Filozofskom fakultetu - napadnut profesor dok je pokušavao da održi nastavu, tvrdi dekan Miloš Arsenijević.

“Nasrtaj na jednog profesora dogodio se juče kada je pokušao da održi predavanje. Tom istom profesoru i prekjuče je prekinuta nastava. Čoveku je pozlilo, skočio mu je pritisak tako da smo morali da zovemo Hitnu pomoć koja ga je odvezna u Urgentni centar”, rekao je Arsenijević novinarima u dekanatu.

Dekan kaže da je nasilje u toj ustanovi u porastu, odnosno da se broj krivičnih prijava zbog fizičkog i verbalnog nasilja protiv studenata stalno povećava, a ponovo je napadnut jedan of profesora.
Arsenijević je kazao da time “počinju da se realizuju pretnje sa društvenih mreža” i pročitao neke među kojima su i “Ako analiziram čitavu situaciju, ne znam zašto do sada nismo zapalili dekanat” i “Smrt upravi, policiji”.

 

Dekan je izrazio očekivanje da će se do ponedeljka oglasiti i prosvetna inspekcija sa daljim koracima i dodao da “zasad neće zvati policiju da reši situaciju”, iako za to postoji peticija koju su potpisali neki od profesora.

Arsenijević je opovrgnuo i jučerašnje saopštenje predsednice Saveta Svetlane Čizmić okačeno na sajtu Fakulteta u kome se studenti pozivaju na “konstruktivan razgovor”, te da oforme tim koji će ih na tim razgovorima predstavljati.

“Uprava fakulteta neće razgovarati sa studentima dok ne obustave blokadu, a onda možemo razgovarati svakog dana”, naveo je on.

Prema njegovim rečima, ne zna se o čemu su studenti danas u osam časova razgovarali sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

“Čuo sam se sa predstavnicima li je nešto dogovoreno”, kazao je dekan. Blokada Filozofskog fakulteta traje više od šest nedelja, a studentima su ispunjena tri zahteva.

Zahtev koji nije ispunjen odnosi se na besplatan prenos više od 60 ESPB bodova u narednu godinu.