“NAPRAVIO JE DIL U SIVOJ ZONI”: Za ubistvo advokata Miše Ognjanovića plaćeno POLA MILIONA EVRA?

Otkrivena pozadina ubistva beogradskog advokata.

Instagram.com/misssanjapapic

Ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) bilo je naručeno i plaćeno pola miliona evra, tvrdi advokat Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija. On ističe da su vođe kriminalnih klanova kao nikad spremne za osvetu suparnicima, jer je retko ko od njih procesuiran.

On ističe da su vođe kriminalnih klanova kao nikad spremne za osvetu suparnicima, jer je retko ko od njih procesuiran.

On je imao takvu sudbinu da kao advokat pređe u sivu zonu i napravi dil koji je bio u suprotnosti sa advokatskom etikom – kaže Nicović i uverava da je suština kriminalnih obračuna na beogradskom asfaltu kontrola tržišta narkotika.

Nicović navodi da je kod kriminalaca sistem jasan, pošto oni ne prezaju od lančanih ubistava i ponašaju se kao da ih niko ne može zaustaviti.

Ono što im dodatno ide u prilog jeste to što na desetine kriminalnih ubistava nije rasvetljeno, a čak nije utvrđeno ni ko je bio nalogodavac. Nažalost, zbog toga je pretnja procesuiranjem retko blokirajući faktor u ovom ratu – ukazuje Nicović i ističe da je ubijeni advokat Ognjanović očigledno platio glavom u ratu dva klana.

Naš sagovornik dodaje da je cilj rata klanova monopol na tržištu narkotika.

Konačni cilj je eliminisanje ostataka zemunskog klana i uništenje Luke Bojovića, koga je Ognjanović zastupao – zaključio je Nicović.

Policija uveliko traga za ubicama Dragoslava Miše Ognjanovića, advokata Luke Bojovića, koji je stradao u pucnjavi 28. jula u Novom Beogradu, a informacije koje su do sada isplivale u javnost najavljuju da se rat kriminalnih klanova do istrebljenja nastavlja, saglasni su za “Alo!” najbolji srpski kriminalistički analitičari.

Boža Spasić, bivši funkcioner Državne bezbednosti, ubeđen je da Ognjanovićev ubica nikada neće biti pronađen i ističe da su spekulacije da je ubijeni advokat pre nego što je likvidiran primetio da ga neko prati.

Siguran sam da su samo glasine da se pre izvesnog vremena Ognjanović žalio saradnicima da ga prate Strahinja Stojanović i brat vođe navijača. On je počeo kao policajac i vrlo dobro bi znao da reaguje da je zaista tako bilo. Bespotrebno se skreće pažnja javnosti sa pravog toka stvari, a Strahinja Stojanović se stavlja u prvi plan, iako nema značaj u podzemlju. Ipak, siguran sam, a to i jeste suština problema, da Ognjanovićevo ubistvo neće biti rasvetljeno. Ako u roku od 24 sata nisu pronađeni nikakvi DNK tragovi, istraga će trajati godinama. Ovo ubistvo me podseća na slučaj Olivera Ivanovića i jedino što bi dovelo do nekog napredovanja u istrazi je da se pojavi svedok saradnik – uverava Spasić i tvrdi da je siguran da se, pored klanova ubijenog Slobodana Šaranovića (79) i Luke Bojovićeva, pojavio i treći kriminalni klan.

Zabrinjavajuće je što su mafijaški obračuni iz Crne Gore prebačeni u Srbiju. Budući da je retko ko iz dva poznata klana preživeo, postavlja se pitanje da li se u sukob umešao treći klan? Mislim da taj treći klan, čije ćemo ime sigurno uskoro saznati, trenutno zauzima vodeću poziciju, a moje iskustvo dugo više od 30 godina mi govori da se sprema novi obračun na beogradskim ulicama – kaže Spasić i zaključuje da se današnje kriminalne grupe ne mogu porediti sa onima koje su harale devedesetih i osamdesetih godina.

Našem društvu stalno trebaju novi Arkani i Ljube Zemunci, a oni i ovi trenutni kriminalci ne mogu da se porede – konstatuje Spasić.