Džip prijepoljskih registarskih oznaka sleteo je jutros sa puta u Zlatarsko jezero, na petom kilometru puta Nova Varoš – Zlatibor.

Kako prenose mediji, dve osobe su tom prilikom izgubile život, a treći putnik je uspeo da ispliva iz vozila i da se spase.

– Spustili smo se niz strminu i dobacili konopac muškarcu koji je plivao prema obali. Odmah smo pozvali policiju, a ubrzo je stiglo i vozilo hitne pomoći. Vozio sam iza džipa koji se kao i ja kretao otprilike oko 40 kilometara na sat – kaže očevidac Radomir Nedić (31) iz Negbine.

Poginula je direktorka Turističke organizacije Prijepolje Ivana Rakonjac (28), kao i Safet Planić (48), istaknuti član SDA Sandžaka, odbornik u skupštini Prijepolje, i član glavnog odbora ove partije.

– Safet Planić je bio neko po kome se SDA prepoznavala u Prijepolju, od osnivanja je u njoj, i njegovo stradanje je nenadoknadiv gubitak za sve – rekao je portparol ove partije Edin Gudžević.

Direktor jedne privatne turističke firme koji je sedeo na mestu suvozača, razbio je staklo i isplivao iz jezera.

Državni tužilac iz Prijepolja Petko Pucarević rekao je da su tela dva nastradala putnika još u Zlatarskom jezeru i da su iz Beograda krenuli ronioci Žandarmerije, koji treba da izvuku tela.loading...