Otkriven motiv zverskog ubistva: Iskasapio pekara jer ga je otpustio

Policija je saopštila da je telo Stojanovskog pronađeno u sklopu porodične kuće sa povredama nanetim oštrim predetom i da je pored N.V. privedeno na saslušanje više osoba koje su bile u svakodnevnom kontaktu sa pokojnim Stojanovskim.

Ubistvu vlasnika pekare „Sloboda” Slobodana Stojanovskog (62) iz Begeča kraj Novog Sada, kog je u subotu, oko 13 časova, sa 15 udaraca nožem u grudi i leša iskasapio njegov bivši radnik i prijatelj Nebojša V. (40), prethodila je žestoka svađa pošto je osumnjičeni za ubistvo prošle nedelje dobio otkaz iz pekare, pišu Naše Novine.

Nebojša V. po hapšenju nije poricao zločin i potvrdio je da su motiv ubistva bili neraščišćeni poslovni odnosi. Telo Slobodana Stojanovskog sa 15 ubodnih rana pronašao je u dvorištu pomoćni radnik u lokalu koji je došao da preuzme smenu. Policija je juče pronašla nož kojim je počinjeno ubistvo u septičkoj jami:

– Smatrali je da treba da zadrži posao. Družio se sa Stojanovskim i samim tim je mislio da nije zaslužio otkaz – tvrdi izvor Naših Novina. Osumnjičenom Nebojši V. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden sudiji za prethodni postupak.

Tragičnog dana su ubica i ubijeni su sa još nekoliko prijatelja najpre bili kod Slobodana u kući, gde su pili, a zatim su otišli do seoske birtije u Vatrogasnom domu, pa su se vratili u kuću u Ivanjdanskoj ulici, gde se nalazi i pekara.

– Nebojša V. je bio problematičan, Živeo je u Futogu, svojevremeno je imao ženu u Begečz, od koje se razveo. Menjao je poslove. Bio je besan kada su ga otpustili iz pekare. Pričalo se u Begeču i da se drogirao – kaže ta Naše jedan od meštana Begeča.

Nije ubijen zbog nacionalnosti

Policija je saopštila da je telo Stojanovskog pronađeno u sklopu porodične kuće sa povredama nanetim oštrim predetom i da je pored N.V. privedeno na saslušanje više osoba koje su bile u svakodnevnom kontaktu sa pokojnim Stojanovskim. Policija je isključila svaku mogućnost da je ubistvo povezano sa nacionalnom pripadnošću ubijenog, koji je Makedonac.loading...