‘Otmičar’ koji stoji iza morbidne Fejsbuk grupe o Tijani Jurić je maloletnik iz Zrenjanina!

Stranica 'Tijana Jurić – kako doći do nje' otvorena je u toku prošle noći na Fejsbuku, a osobe koje su se predstavili kao njeni otmičari tražili su otkup od milion dinara. Stranica je u međuvremenu ugašena, a grupu je napravilo maloletno lice, saznaje 'Blic'.

Ministar unutrašnjih rekao je da je lažnu informaciju na Fejsbuk postavilo maloletno lice koje se trenutno nalazi u Zrenjaninu.

– Radi se o maloletnom licu koje je koristilo lap top roditelja, a nalazi se u Zrenjaninu u ovom trenutku. Tuzilac određuje kvalifikaciju ovog dela i nakon toga će policija moći da postupi. Radi se o lažnoj informaciji, što znači da niko nije postavljao uslove, niti je tražen novac za ovaj slucaj – rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

„Želimo u zamenu za Tijanu Jurić milion dinara, ona je trenutno na bezbednom mestu, ako u roku od 7 dana ne dobijemo pare, polako ćemo krenuti da je mučimo. Novac treba biti uplaćen na sledeći žiro račun: 160-335001-90. Očekujte nove slike sa lica mesta, Vaši otmičari. Pozdrav” – napisano je na spornoj stranici, na srpskom, mađarskom, engleskom, francuskom i albanskom jeziku.

Vest se munjevitom brzinom proširila unevši ogromnu pometnju u javnost, pa su osnivači stranice koji su započeli bolesnu igru sa tuđom sudbinom, napisali „da se izvinjavaju, da su svim srcem uz Tijanu i da su samo želeli medijsku pažnju”. Potom su ugasili stranicu.

Međutim, u MUP-u je potvrđeno da se i dalje traga za osnivačima ove morbidne grupe, koji će snositi odgovornost zbog uznemiravanja javnosti.

Ovim nije samo uznemirena javnost, nego je naneta šteta i vlasniku STR „Roštilj kod Fake” iz Sjenice, koji je sasvim slučajno, tuđom bolesnom igrom doveden u vezi sa otmicom devojke iz Bajmoka. Broj računa ovog vlasnika roštiljnice nasumično je ispisan u poruci „otmičara”.

Porodica nestale devojčice iz Bajmoka rekla je da su stupili u kontakt sa policijom zbog ove stranice na društvenim mrežama, i da im je policija sumnja da je to nečija neumesna šala, ali da proveravaju ko je otvorio ovu stranicu.

Prijatelji nestale Tijane preko interneta mole građane da ne šire lažne informacije, ne predstavljaju se kao lažni otmičari i da Tijana nije viđena u Bosni, već da je poslednji put njen mobilni telefon detektovan na dva kilometara od granice sa Mađarskom.