Pas policajca ujeo devojčicu, a vlasnik tvrdi da je dete krivo!

Vlasnik šarplaninca koji je ujeo devojčicu, nije pomogao detetu, već je optužio je sedmogodišnjakinju da je izazvala psa i da ju je zato napao. Inače pas ovog policajca ujeo je ranije tri deteta.

Hanu Jovanović (7) iz Sokobanje ujeo je šarplaninac na izložbi pasa u Aleksincu. Devojčicu je pas, kome vlasnik nije stavio korpu, ujeo za stomak i lakše je povredio.

–  Bila sam sa mamom na izložbi pasa. Vodili smo našeg mopsa na izložbu. Pošla sam da kupim vodu i prošla pored kombija za koji su bili vezani šarplaninac i još dva psa. Udaljila sam se, ali je šarplaninac skočio na mene, oborio me i ujeo za stomak. Uspela sam da se izvučem, pa su ljudi pritrčali da pomognu –  priča uplašena devojčica, piše “Blic”.

Vlasnik šarplaninca je, umesto da pomogne, optužio devojčicu da je ona izazvala psa i da ju je zato napao. Otac devojčice objašnjava da na izložbi pasa nije bilo ni patrole policije ni ekipe Hitne pomoći, pa su devojčicu morali da prevezu do hirurgije aleksinačke bolnice privatnim automobilom.

– Nije mi jasna reakcija vlasnika šarplaninca. Predstavio se kao policajac iz Aleksinca. Supruga ga je pitala da li je njegov pas vakcinisan, a on se nije ni ponudio da pomogne. Posle toga smo čuli da je taj isti pas ujeo još tri deteta – kaže Milan Jovanović.