PITAO IH JE ZAŠTO PROTESTUJU: Uhapšeni muškarci koji su pretukli čoveka na Zrenjaninskom putu! (VIDEO)

policija
Pixabay.com

Televizija Pink javila je večeras da su uhapšena trojica muškaraca koji su tokom blokade saobraćaja na Zrenjaninskom putu fizički napali jednog građanina.

 

Kako su ranije preneli beogradski mediji, do incidenta je došlo jutros oko 8.30 na uglu ulica Zrenjaninski put i Ivana Milutinovića kada je građanin upitao učesnike blokade saobraćaja “zašto to rade”.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama, vide se trojica muškaraca koji građanina više puta udaraju pesnicama u glavu, a zatim mu uzimaju i torbicu s novcem i dokumentima.

Protest je prethodna tri dana održan u više gradova u Srbiji, a organizovan je putem društvenih mreža jer je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

Zahtevi su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme biti viša od 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu goriva da se doda akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

Vozači takođe zahtevaju da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.