Podneta krivična prijava protiv majke povređene bebe u Jagodini

Jagodinska policija podnela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv maloletne majke šestomesečne bebe koja je 31. oktobra primljena u jagodinsku bolnicu sa teškim telesnim povredama, saopštila je danas policija.

Prijava je podneta zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici, odnosno da je nanela teške povrede detetu, navodi se u saopštenju.

Šestomesečni Đ.B. je u jagodinsku bolnicu primljen 31. oktobra, sa prelomima ključne kosti i nadlaktice i sa više hematoma po celom telu, a iako je njegovo zdravstveno stanje stabilno, danas je upućen na pregled u Dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu.

Direktorka jagodinskog Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević izjavila je ranije da će beba posle završenog lečenja biti rivremeno smeštena u hraniteljsku porodicu.

Prema proceni stručnjaka iz Centra za socijalni rad, dete je najverovatnije nehotice povredila sedamnaestogodišnja majka Jelena, koja je od rođenja ograničenih mentalnih sposobnosti.

– Ona nije u stanju da se samostalno brine o detetu. Iz razgovora s njom i sa lekarima, utvrdili smo da nije umela da ga kupa, prepovija, i zato mu je nenamerno nanela povrede. Stoga će dečak privremeno biti smešten u hraniteljsku porodicu – kazala je ranije Biserka
Jakovljević.