Podneta optužnica protiv Počuče i Ivanovića zbog ‘Žena u crnom’

Tužilaštvo je podnelo optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Ivana Ivanovića zbog krivičnog dela rasna i druga diskriminacija, a protiv Radomira Počuče zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti .

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal podnelo je optužni predlog protiv pripadnika organizacije “Naši” Ivana Ivanovića jer je na sajtu “SNP Naši” krajem marta objavio spisak “30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima”.

Tužilaštvo je podnelo optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Ivanovića zbog krivičnog dela rasna i druga diskriminacija, jer je sačinio i 28. marta na internet portalu sajta te organizacije objavio sporni spisak, rekao je danas tužilac za visoko tehnološki kriminal Branko Stamenković.

Tokom istrage Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saslušalo je brojne ličnosti pomenute na Ivanovićevom spisku.

O svojoj ugroženosti spiskom pored ostalih su svedočili glumica Mirjana Karanović, njen kolega Nikola Djuričko, reditelj Gorčin Stojanović, bivši savetnik predsednika republike Nebojša Krstić, Srbijanka Turajlić, pokojni Mirko Djordjević i drugi…

Ivanović je bio uhapšen 7. aprila, ali je nakon dva dana pušten iz pritvora pošto je usvojena žalba njegovog advokata na rešenje o odredjivanju pritvora.

Istog dana uhapšen je i portaparol posebnih jedinica policije Radomir Počuča zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, zbog objavljivanja izjave na svom Fejsbuku “Radomir Bata Počuča” u vezi sa skupom Udruženja gradjana “žena u crnom”, ali je i on nakon dva dana pušten da se brani sa slobode.

Protiv njega je optužni predlog podignut 14. aprila , a za 20. jun je zakazan početak suđenja.

Portparol PTJ je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da se “ne troše pesnice između sebe”, već da se udruže i da pretuku “Žene u crnom” koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.