Pored njega, uhapšeno je još 11 dilera i šest osoba zbog posedovanja droge. Policija je akciju pripremala nekoliko meseci tokom kojih su svi osumnjičeni praćeni

Lazarevački policajac Predrag C. (56), zvani Peđa, nije samo dilerima govorio kada će protiv njih početi akcije, već je i prodavao drogu! Policajac je uhapšen juče ujutru u velikoj akciji protiv uličnih dilera u Lazarevcu.

Pored njega, uhapšeno je još 11 dilera i šest osoba zbog posedovanja droge. Policija je akciju pripremala nekoliko meseci tokom kojih su svi osumnjičeni praćeni. Predrag C. je u lazarevačkoj stanici radio na izdavanju dokumenata, a i predsednik je i trener lokalnog ronilačkog kluba. Trenutno se istražuje na koje je sve načine bio povezan sa lokalnim dilerima.

Objavljena imena 65 dilera

Zbog prodaje droge uhapšeni su Marko Rastović (31), Bojan Borjan (33), braća Nemanja (34) i Nikola (29) Ralić, Marijana Milovanović (39), kao i Jasna Jeremić (44). Lisice su stavljene na ruke i M. R. (30), Z. I. (42), M. S. (33), M. M. (27), N. P. (39) i S. V. (35). Zbog posedovanja droge, uhapšeni su Z. J. (34), B. O. (34), Z. B. (41), B. L. (34), J. M. (36) i V. D. (38).

Na spiskovima Udruženja “Sveti Sava”, koje je do sada objavilo imena 65 lazarevačkih dilera, za Nemanju Ralića se navodi da ima nadimak Smrda. On spada među 10 najvećih lokalnih dilera kao i Rastović. Ralić je vlasnik džipa BMW X5 i motora. Iz udruženja se navodi da konzumira jake lekove.Sa Đorđem Jakovljevićem naručilac je pucnjave u “Oranžu”.
Sa spiska, u jučerašnjoj akciji je uhapšena i njegova nevenčana supruga Marijana. Za nju se navodi da sa njim preprodaje drogu. Tokom policijske akcije “Grom” kod njih je pronađeno 160 metaka za automatsku pušku. Marijana je preuzela odgovornost na sebe, a sumnja se da su ovi meci bili namenjeni za ubistva članova udruženja.

„Sveti Sava”: Nadamo se da je ovo početak

U Udruženju “Sveti Sava” pozdravljaju akciju policije, ali dodaju da se nadaju da je ovo samo početak velike akcije.

– Nadamo se da ovo neće biti samo medijska akcija, već da će ovi slučajevi imati i sudski epilog. Količina narkotika se u Lazarevcu nije smanjila u poslednjih godinu dana. Skoro svi uhapšeni su bili na našem spisku. Planiramo da napravimo i treći spisak, koji će se pojaviti za najkasnije tri nedelje – kažu u Udruženju “Sveti Sava”, koje je osnovano krajem 2012. kada je nekoliko građana Lazarevca odlučilo da se suprotstavi dilerima.loading...