Policajac prebio taksistu na Novom Beogradu

'Kada sam došao sa interventnom jedinicom, počeo je da mi se izvinjava, da mi nudi novac da ne kažem da je vadio pištolj, pričao je kako me je pomešao' priča taksista.

– Pitao me je samo da li sam ja Krle. Izvukao je pištolj, repetirao i počeo da me udara po glavi. Video sam da je pijan ili drogiran. Jedva sam pobegao – ovako taksista Milan Marinković za “Blic” prepričava incident koji se dogodio 15. jula, dva sata posle ponoći, na parkingu ispred novobeogradskih splavova.

– Čekao sam mušteriju kao i svake večeri na parkingu. Video sam dvojicu mladića kako mi prilaze. Jedan od njih se predstavio kao policajac i počeo je da me vuče i pita da li sam Krle. Rekao sam da jesam, da mi je to nadimak, a onda je počeo da me steže i traži ličnu kartu. Nisam znao šta me je snašlo. Uplašio sam se, a zatim sam se nekako otrgao. On je izvukao pištolj koji je držao za pojasom i repetirao – priča Marinković koji je identičnu priču ispričao i u Policijskoj stanici na Bulevaru despota Stefana.

Beogradski taksista kaže da je videvši pištolj stao kao skamenjen, a da je zatim usledio šok.

– Udario me je drškom oružja po glavi. Poklekao sam, počeo sam da vičem i pitam ga šta to radi. Nekako sam se izvukao i počeo da bežim. Ušao sam u prvi taksi i pozvao policiju. Sa interventnom jedinicom sam se vratio na mesto incidenta, da ne bi bilo da sam bilo gde pobegao, ali nisam hteo ni trenutka više da stojim pred potpuno razularenim inspektorom – kaže Marinković.

Kada se sa interventnom jedinicom vratio na parking, ispostavilo se da je reč o policajcu Radetu Đeriću iz Policijske stanice Palilula.

– Kada me je tukao vikao je da li znam ko je on, da ima svoje obezbeđenje. Kada sam došao sa interventnom jedinicom, počeo je da mi se izvinjava, da mi nudi novac da ne kažem da je vadio pištolj, pričao je kako me je pomešao. Rekao sam mu da me ništa ne zanima, da želim da ga zbog bahatosti i bezobrazluka izbace iz policije i kazne, da se nikom nešto slično ne bi dogodilo. Njegov posao je da štiti građane, a ne da nas bije pištoljem – kivan je Marinković.