Policija i dalje traga za njim: Goran Perčević se krije u Srbiji!

Policija je izdala nalog za hapšenje bivšeg funkcionera Socijalistickce partije Srbije i vlasnika preduzeća 'Interkomerc' Gorana Perčevića zbog malverzacija sa Univerzal bankom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

– Perčevićev advokat kaže da će se on vratiti u ponedeljak i javiti policiji, ali nema on šta da se javlja jer nije pozvan da da izjavu, već je dat nalog za njegovo privođenje što znači da se on krije od policije – kaže sagovornik Kurira iz MUP.

Ministar je rekao da je Perčević osumnjičen da je s rukovodstvom Univerzal banke, u kojoj inače nije imao nikakvu funkciju, ugovorio odobravanje 34 kredita firmama koja nisu mogli biti vraćena, što je izazvalo i pad adekvatnosti kapitala banke.

Stefanović je rekao da je iznos kredita koje je Perčević “iskorišćavanjem svog položaja i prekoračenjem granica ovlašćenja” neposredno ugovarao s rukovodiocima Univerzal banke 1,44 milijardi dinara.

Malverzacije su, kako je dodao Stefanović, dovele do oduzimanja dozvole za rad Univerzal banke i štete za akcionare i deponente.

Stefanović je kazao da je istraga protiv Perčevića trajala oko šest meseci, da je za njim raspisana potraga i da očekuje da će brzo biti uhapšen.

Ministar je istakao da će se i u slučaju Perčevića nastojati da se donese odluka o privremenom oduzimanju imovine, kao što je učinjeno u slučaju Dragoslava Kosmajca, koji je označen kao jedan od najvećih narko dilera, a koji je nedavno uhapšen zbog utaje poreza.

Perčević je u avgustu ove godine u Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan kao svedok u postupku koji se vodi protiv predsednika Izvršnog odbora Univerzal banke i nekadašnjeg poslanika Srpske napredne stranke Dragana Tomića.

Tomić je osumnjičen da je sa još četvoro saradnika oštetio banku za oko 1,35 miliona evra i oko 402 miliona dinara.

Perčević je tada, kako su preneli beogradski mediji, kazao da je Interkomerc” vraćao uredno kredite, sve dok nisu zapali u blokadu, ali je dodao da su “ponovo stali na noge” i da bi sada mogli da nastave sa vraćanjem kredita.