Ponovo lažna dojava o bombi u Palati pravde

Beogradska Palata pravde u kojoj su smešteni svi krivični sudovi i tužilaštva glavnog grada danas je ponovo bila evakuisana na sat vremena zbog lažne dojave o bombi, pa su sudjenja i ostali postupci morali da budu prekinuti.

– Evakuacija zaposlenih i svih drugih lica izvršena je po nalogu predsednika Višeg suda u Beogradu, nakon čega je kontradiverzionom kontrolom koju su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi – rekla je agencijama portparol suda Dušica Ristić.

Nakon toga sudovi i tužilaštva su nastavili sa radom, a zaposleni i građani vratili su se u zgradu, dodala je ona.

Anonimni poziv stigao je na centralu Palate pravde u 13 i 30.

Portal Telegraf je preneo da je anonimni poziv uputio nepoznati muškarac na centralu suda, rekavši da on čuva stražžu dok drugi postavljaju bombu, ali da je zbog grižže savesti odlučio da sve prijavi.

Ovo je minimum deseta lažna dojava o bombi u beogradskoj Palati pravde od početka ove godine.

Tokom 2008. ta sudska zgrada bila je efakuisana više od 70 puta, suđenja su odlagana, a sve zbog lažnih dojava.

Nakon što su nadležni organi poštirli kažnjavanje anonimnih dojavljivača taj trend je zaustavljen već početkom naredne goidne.

U sedmospratnoj zgradi Palate pravde u Savskoj ulici smeštena su krivična deljenja Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda, Višeg suda u Beogradu, kao i sva nadležna tužilaštva.