Potresna ispovest vozača BMW-a: ‘Poljubio sam Miloša u čelo i zatvorio gepek’

'Malo pre nesreće zaustavio sam kola i otvorio gepek da bih proverio kako mu je i da li može da se vozi tako. Ne znam zašto, ali poljubio sam ga u čelo i zatvorio gepek', rekao je Dušan Jovanović. Vozač je doživeo nervni slom i završio je u zatvorskoj bolnici.

– Miloš mi je bio najbolji drug. Te noći je insistirao da se preveze u gepeku do Ade Huje, jer u automobilu nije bilo mesta za sve nas. Malo pre nesreće zaustavio sam kola i otvorio gepek da bih proverio kako mu je i da li može da se vozi tako. Ne znam zašto, ali poljubio sam ga u čelo i zatvorio gepek – rekao je Dušan Jovanović, piše Kurir.

Kako Kurir prenosi, ovim rečima vozač BMW-a Dušan Jovanović (19) opisao je poslednji susret s Milošem Jankovićem (20), koji je nastradao kada je automobil, dok je on bio u prtljažniku, sleteo u Dunav.

On je izjavio kako je, na Milošev poziv došao oko ponoći u kafić u Skenderbegovoj ulici, pošto je prethodno, krijući od roditelja, uzeo ključeve od automobila.

– Popio sam tri ili četiri rakije od maline. Anastasija je predložila da odemo na Adu Huju jer je ona ranije bila u Carskoj ohoti. Nisam hteo jer u kolima nije bilo mesta za sve, popio sam, a još nemam ni vozačku. Međuim, Miloš je insistirao i rekao da njemu nije problem da se vozi u gepeku – ispričao je Jovanović, prenosi Kurir.

On je rekao kako nije znao dokle ide put jer nikad ranije nije bio na tom mestu.

– Sledeće čega se sećam jeste da smo sleteli u Dunav. Isplivao sam a onda ponovo zaronio jer nisam znao šta je sa ostalima – rekao je u suzama Dušan.

On je, kako piše Informer, u pritvorskoj ćeliji doživeo težak nervni slom i od juče je smešten u zatvorsku bolnicu.

Dušan je, kako list prenosi, navijač Partizanove grupe „Grobari Vračar”, a nadimak mu je Satara.

– Udarao je glavom o zid i rešetke, dozivajući imena poginulih prijatelja. Zatvorska straža je nekoliko puta intervenisala i pokušala da ga smiri, ali nije vredelo. Bio je u potpunom rastrojstvu, zbog čega je juče ujutru prebačen u zatvorsku bolnicu na odeljenje psihijatrije kako bi primio sedative – rekao je izvor za Informer.