POTVRĐENA PRESUDA: Sud doneo odluku o NAVIJAČIMA TORCIDE, a oni sutra PONOVO DOLAZE!

Žalbe nisu odlagale izvršenje presude.

printscreen/youtube.com/RTS

Prekršajni apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe navijača “Torcide” iz Splita i potvrdio prvostepenu presudu kojom su osuđeni na po 15 dana zatvora i udaljenje stranaca iz Srbije, dok je presuda ukinuta jednom maloletniku.

Ovi hrvatski navijači su odmah po izricanju presude Prekršajnog suda 4. avgusta, upućeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli, jer žalbe nisu odlagale izvršenje presude.

Od njih 14 osuđenih na presudu su se žalila osmorica, žalbe su odbijene u odnosu na njih sedam, a usvojena je žalba izjavljena u odnosu na maloletnika i on je odmah pušten iz zatvora, precizirali su za Tanjug u Prekršajnom apelacionom sudu.

Oni su osuđeni u skraćenom postupku za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”, odnosno zbog divljanja na benzinskoj pumpi mol u Vrčinu prilikom putovanja na utakmicu splitskog Hajduka u Bugarskoj.

Istom odlukom izrečena im je mera udaljenja stranaca sa teritorije Republike Srbije od godinu dana, tako da će nakon odsluženja kazne biti deportovani u Hrvatsku.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u ovom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su krivično.

Oni su se prošle sedmice nagodili sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne od šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine i proterivanje iz Srbije od dve godine.

Oni su odmah potom proterani iz zemlje, deo njih u sredu a drugi deo u četvrtak.

Ukupno 28 navijača iz Hrvatske uhpašeno je 3. avgusta prilikom povratka iz Bugarske, jer su dva dana pre toga napravili haos na benzinskoj pumpi, pisanjem ustaških grafita, krađom robe iz prodavnice i nepristojim i bezobzirnim ponašanjem.

Interesantno je da “Hajduk” iz Splita sutra igra u Bukureštu sa “Steauom” pa ostaje da se vidi kojim će putem ovog puta navijači iz Hrvatske proći i kako će se ponašati.