Rekorder: Beograđanin za godinu dana izvršio 70 pljački

Nikola N. (26) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je u noći između petka i subote provalio u menjačnicu 'Pirana' u Prizrenskoj ulici i iz sefa odneo 15.000 evra.

Provalnik je s torbom punom para odmah otišao u hotel „Slavija luks” i iznajmio luksuznu sobu, ali plen nije uspeo da potroši, budući da ga je policija uhapsila iste večeri.
Nikola je na saslušanju priznao provalu, a kako Kurir nezvanično saznaje, sumnja se da je Nikola u poslednjih godinu ipo počinio više od 70 provala širom Beograda.

Šest meseci planirao provalu

Izvor Kurira je ispričao da je Nikola N. šest meseci posmatrao menjačnicu „Pirana”. Tako je utvrdio da menjačnica nema čuvara ni alarm, što mu je olakšalo provalu.
– Prvo je pajserom razbio vrata, zatim prozor u hodniku i na kraju je ušao u dvorišni deo. Tamo je na isti način otvorio vrata menjačnice i metalnu rešetku sa unutrašnje strane – kaže sagovornik iz istrage.

Međutim, prave muke za provalnika su nastale kad je došao do sefa.
– Pokušao je pajserom da otvori kasu, ali u tome nije uspeo. Puna dva sata je proveo udarajući i lupajući pajserom po sefu, dok ga gotovo potpuno nije uništio. Na kraju je uspeo da otvori sef i odnese novac – rekli su u policiji.

S torbom punom para Nikola je otišao u hotel „Slavija luks” i iznajmio luksuznu sobu, naručio hranu i piće, a čim su se otvorile radnje, kupio je laptop od 1.000 evra. Posle toga se vratio u sobu i počeo da četuje na internetu.

– Kad se odmorio, otišao je u banku i uplatio na svoj dinarski račun oko 500.000 dinara, dok je na devizni račun uplatio oko 1.500 evra. Ta uplatnice su pronađene prilikom pretresa i predstavljaju dokaz – dodaje izvor.

Da bi se opustio, Nikola je predveče otišao u kockarnicu. Međutim, dok je uzimao dobitak, iznenadili su ga inspektori beogradske policije.
– Bio je šokiran, ali nije pružao otpor. Prilikom pretresa kod njega je nađeno oko 3.600 evra, a kasnije je u hotelskoj sobi koju je iznajmio nađeno još oko 5.000 evra, kao i tehničke stvari, obuća i garderoba koje je u međuvremenu kupio – kažu u policiji.