Roditelji mladića koji je ubio troje mladih u Novom Sadu: ‘Naš sin treba da odgovara’

Držao je rukama glavu i uplakan ponavljao da je ubio troje ljudi. Bio je izubijan po celom telu, ali kao da nije bio svestan bola, već se samo ljuljao i ponavljao da je ubio ljude.

Ovako Nebojša Vranić, otac vozača Despota koji je “audijem” naleteo na “golf” u kom su poginuli Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Matić, počinje ispovest za “Blic”.

– Bilo mi je zeleno svetlo na semaforu i u poslednjem trenutku sam ugledao nešto crno i zatim osetio strahovit udarac. Ništa nisam mogao da učinim – rekao je Despot ocu, priznajući da misli da je vozio oko 100 kilometara na sat, kao i da je te večeri popio nekoliko gutljaja žestine.

Otac navodi da je Despot u subotu bio u Irigu kod dede, gde je izbila tuča u kojoj je jedan njegov prijatelj, inače vlasnik “audija”, teško povređen. Povređenog čoveka Hitna pomoć je vozila za Novi Sad, a Despot je seo u njegov automobil i krenuo za njim. Međutim, po silasku sa Mosta sloboda dogodila se tragedija koja je svima izmenila život.

– Najstrašnije od svega je što su ta deca poginula. Naš sin treba da odgovara. Mi nemamo reči da izrazimo tugu i saučešće – kaže majka Svetlana, napominjući da i ona i suprug svakodnevno misle na porodice nastradalih.

– Radio sam 12 godina u Hitnoj pomoći, po struci sam medicinski tehničar. Spasavao sam tuđe živote i moja deca su tako vaspitana. Nažalost, ovo je splet jezivih okolnosti koji je odneo tri mlada života, dok će moj sin morati do kraja života da živi sa tim teretom – kaže Nebojša Vranić.

Despot Vranić nalazi se u pritvoru od 30 dana pod krivičnom prijavom za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Pred istražnim sudijom, Despot se branio ćutanjem.