Roditelji preživelog vozača BMW-a: ‘Dali bismo živote da vratimo tu decu’

'Nosim crninu za Milošem, Nemanjom i Anastasijom jer ih smatram svojom decom. Dušan je te noći učinio sve da spase prijatelje iz Dunava, ali mora da snosi odgovornost,' pričaju Dušanovi roditelji.

– Potpuno smo slomljeni zbog užasne nesreće i dali bismo živote da vratimo tu decu. Za nas više nema života posle tog udesa – pričaju uplakani Srđan i Božana Jovanović, roditelji Dušana Jovanovića (19), koji je BMW-om skrivio udes kod Ade Huje u kom je poginlo troje mladih, piše Informer.

Božana od nesreće ne skida crninu.

– Nosim ih za stradalom decom jer ih smatram svojom. Nemanja je bio Dušanov najbolji drug, Beba njegova devojka, a o Milošu da i ne govorim. Ta deca su mi milion puta bila u kući. Kako da ih prežalim? Kako da podelim bol sa njihovim majkama? – priča uplakana Božana za Informer.

Dušanova majka rekla je kako „ne želi da pravda sina za ono što se desilo, ali zna da je učinio sve da ih spase iz hladnog Dunava”.

– Kad smo mu bili u poseti, rekao nam je da je učinio sve što može da spase prijatelje. Uspeo je da izvuče Milicu i Luku, ali ne i ostale. Ispričao mi je i da je pokušavao da izvuče i Nemanju, koji je bio na zadnjem sedištu, ali on je bio krupan, vaterpolista, pa nije uspeo. Dušan od subote, od kada je u pritvoru, ne jede i ne pije od bola i šoka. Rekao nam je da želi i on da umre i da ide kod svojih prijatelja i da ne može da živi noseći ih na duši – rekla je Božana za Informer.loading...