Saobraćajni policajci primali mito, prerušeni inspektor ih pohvatao

Policajci koji pripadaju PU Knić, M. S. (24), M. P. (42), Ž. T. (27), R. N. (43), V. U. (30) i I. N. (24), uhapšeni su zbog sumnje da su primali mito. Saslušani su u Višem sudu u Kragujevcu, a onda im je određen pritvor u trajanju do 30 dana kako u daljem postupku ne bi mogli da utiču na svedoke.

Uhapšeni pripadaju Saobraćajnoj policiji, a za sada se sumnja da su zasutavljali učesnike u saobraćaju, i onda preteći kaznama uzimali novac da ne bi pisali kazne.

Kako Blic saznaje iz pouzdanih izvora, oni su uhapšeni kada su građani kojima je dojadilo ovakvo ponašanje policajaca prijavili sve unutrašnjoj kontroli MUP-a.

– Jedan od inspektora iz Beograda je namerno krenuo uveče put Knića, bez vezanog pojasa i sa ugašenim farovima. Patrola saobraćajne policije ga je zaustavila, i počela da mu piše kaznu. On je sa sobom imao obeleženu novčanicu od 50 evra, koju im je dao, i tako ih podmitio da ga puste. On je svojim vozilom nastavio dalje, ali je odmah za njim stigla interventna jedinica policije koja je pretresla saobraćajce i tako ih na licu mesta uhvatila sa obeleženim evrima – kaže izvor Blica.

Policajci koji su uhapšeni su u prvom saslušanju otkrili i svoje kolege koje su se bavile istim poslom, pa su tako zasad privedena njih šestorica.