Šarić: Roćko i ‘zaštićeni svedok’ uzeli 7,4 miliona evra

Darko Šarić, optužen za šverc šest tona kokaina i pranje novca, otrio je juče u Specijalnom sudu da je general Papaja ustvari Rodoljub Roćko Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije.

Šarić je otkrio da mu je Milović “montirao ceo proces” u vezi sa švercom kokaina i da je godinama spinovao medije. On je zatim u priču uveo i Papajinog najbolje druga, kako je rekao, koga je nazvao “karakter mango”.

– To je novi lik u ovom stripu. Ne želim da ja i moji prijatelji odgovaramo za 7.420.000 evra koje je on uzeo. Ako je dao meni te pare, neka dođe i kaže. Ja kažem da je general Papaja milioner – rekao je Šarić u Specijalnom sudu.

Iako nije poznato na koga se to odnosi, izvor Kurira otkriva da se to odnosi na svedoka-saradnika Ljubišu Buhu Čumeta.

Nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije u vreme akcije “Sablja” Mile Novaković smatra da izjava Darka Šarića kako je Rodoljub Milović “general Papaja”, udar na srce kriminalističke policije.

– Dogodilo se slično, kao i sa svedočenjem Milorada Ulemeka Legije na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića. Danima se najavljivalo svedočenje šta će reći Legija, da bi se te njegove izjave pretvorile u katastrofu – rekao je Novaković za “Danas” i ocenio da se slično tome sada i Šarić brani ne baš pametno.

– Naravno, najkrivlji mu je onaj ko je organizovao njegovo i hapšenje njegove grupe – ocenio je Novaković, napominjući da Šarićevo svedočenje oslikava kompleksnu situaciju kada je reč o zaostavštini zemunskog klana.

Novaković je izričit da je Šarićevo svedočenje upereno protiv najpoštenijih ljudi u policiji, kao i da je sasvim moguće da je reč o “protivudaru” koji dolazi iz kruga oko kabineta bivšeg ministra policije.

 loading...