Sin lokalnog funkcionera pobegao iz pritvora

U četvrtak nešto pre 10,00 časova iz Policijske stanice u Bujanovcu pobegao je Fatljum Musliu (1983) iz Bujanovca, sin Jonuza Musliua, predsednika Skupštine opštine.

Oko 09:20 časova njega je u policiju privela interventna patrola, jer je u automobili „audi A4″ kojim je upravljao, u Ulici Branka Radičevića, pronađeno 270 pari patika, potvrdio je „Blicu” izvor blizak Policijskoj stanici u Bujanovcu.

Musliu je posle privođenja, za manje od deset minuta, na očigled više policajaca, uspeo da pobegne iz Policijske stanice.

– Utrčao je u automobil njegovog saučesnika koji ga je čekao na ulici nedaleko od Policijske stanice – kaže očividac događaja. On takođe kaže da policija od četvrtka traga za beguncem.

Blic u policiji saznaje da su protiv Fatljuma Musliua podnete tri prijave: za nedozvoljenu trgovinu, ometanje službenog lica i falsifikovanje isprava, jer je automobil bio sa lažnim tablicama.

Njegov otac Jonuz Musliu, tokom oružanih incidenata na jugu Srbije, bio je politički komesar takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB).

Potom je 15. maja 2002. godine, formirao svoju partiju – Pokreta za demokratski progres (PDP). Danas je predsednik Skupštine opštine Bujanovac.