Slobodan Radulović prebačen u kućni pritvor

Bivši direktor 'C marketa' Slobodan Radulović prebačen je u kućni pritvor, saznaje B92 u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Njemu je na nogu stavljen elektronski odašiljač.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda je ranije, na predlog branioca 30. maja, zamenilo Raduloviću pritvor merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Veće je odluku donelo imajući u vidu fazu krivičnog postupka, starosnu dob okrivljenog, zatim činjenicu da mu je pasoš oduzet i da se nalazi u posedu suda, kao i njegovo zdravstveno stanje, ukazala je Ristićeva.

Radulović se od momenta lišenja slobode (predaje pravosudnim organima posle osam godina skrivanja) sve vreme nalazio u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, tako da je krivično vanpretresno veće našlo da se i sa tom blažom merom može obezbediti nesmetano prisustvo Radulovića.

Radulović je prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na pet godina zatvora u postupku poznatom kao „stečajna mafija”. Presuda nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama, koje će se razmatrati na sednici tog suda krajem juna i početkom jula. Ukoliko Radulović ne bude zadovoljan presudom, imaće pravo da traži ponavljanje suđenja, jer je osuđen u odsustvu, jer je bio u bekstvu.

Bivši direktor „C marketa” stigao je u Beograd posle osmogodišnjeg bekstva, 12. aprila. Radulović je bio u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao „stečajna mafija” u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor.

Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu „stečajnoj mafiji” kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora za krivično delo zloupotreba službenog položaja, zbog malverzacija sa „C marketom”.

Mediji su ranije prenosili da je Radulović iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu bio prebačen na VMA zbog problema sa srcem.

Na snimcima koje je objavila policija, nakon njegovog hapšenja na aerodromu Nikola Tesla, videlo se da je Radulović u lošem zdravstvenom stanju.