SRBIJA SE BORI PROTIV KORUPCIJE: Uhapšeno 19 ljudi, krivične prijave protiv 75 osoba

Pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsili su u više odvojenih akcija protiv privrednog kriminala i korupcije 19 ljudi u više gradova, saopšteno je danas.

hapšenje
Pixabay.com

Na teritoriji Zaječara, Jagodine, Pančeva, Požarevca, Smedereva, Subotice, Užica i Čačaka uhapšeno je 19 osoba zbog sumnje da su od 2012. izvršili više krivičnih dela, a protiv još 75 osoba širom Srbije podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su budžetu Srbije, javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 1,1 miliona dinara.

Krivična dele koja im se stavljaju na teren su, izmedju ostalog, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, poreska utaja, falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, falsifikovanje novca, nedozvoljena trgovina, prevare u službi i drugo.

Medju uhapšenima su poreski službenik Poreske uprave u Kanjiži, ovlašćeno lice za stručni nadzor Zaječara, odgovorno lice AD “Put” iz Zaječara, zaposleni u Službi za pravne, ekonomsko-finansijske i tehničke poslove bolnice u Gornjem Milanovcu i više odgovornih lica u nekoliko privrednih društava u Srbiji.

U sklopu borbe protiv sive ekonomije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su i oduzeli oko 5.000 paklica cigareta bez akciznih markica, namenjenih nelegalnoj trgovini i 9.000 litara dizel goriva.loading...