Stefanović: Čume više nije zaštićeni svedok

Ljubiša Buha Čume, vođa nekadašnjeg kriminalnog surčinskog klana, koji je bio svedok saradnik u postupku protiv zemunskog klana, trenutno nije u programu zaštite svedoka, izjavio je danas ministar policije Srbije Nebojša Stefanović.

On je gostujući na televiziji Pink rekao da je pokrenut postupak revizije za sve štićene ličnosti.

– Za desetak ili 12 ljudi već su ukinute mere obezbeđenja, jer su bezbednosne provere pokazale da oni nisu ugroženi – rekao je Stefanović i dodao da niko ne može taj status da koristi “paradno”.

Ljubiša Buha uhapšen je nedavno zbog nasilja u porodici i napada na službeno lice tokom privođenja.

Stefanović je takođe najavio da će policija relativno brzo pronaći počinioce ranjavanja biznismena Milana Beka. Prema njegovim rečima, policija je brzo reagovala i već danas se očekuju rezultati forenzičke analize, kada će moći više da se kaže i o kompletnom dokaznom materijalu.

Stefanović je istakao da se prate određeni tragovi i da istraga ide u dobrom pravcu, ali da ne želi da kaže bilo šta što bi moglo da naškodi istrazi, a ponovio je da se radi o delu nekog ko nije profesionalac.

Na pitanje novinara o devet pravaca istrage protiv Beka i da su “Cane, Mišković i Kostić pod lupom”, Stefanović je odgovorio da to ne želi da komentariše, ali da policija radi bezbednosne provere za sva lica za koja postoji bilo kakva informacija da su na neki način način ugrožena.

Povodom hapšenja vlasnika “Interkomerca” i bivšeg funkcionera SPS Gorana Perčevića, Stefanović je istakao da, koliko je mogao da vidi, prema izjavama u medijma, Perčević više nije formalno funkcioner SPS-a, da jeste bio blizak SPS-u, ali da u ovom slučaju to nije naročito važno.

– Policija smatra da postoji dovoljno za osnove sumnje da je on počinio delo koje mu stavljamo na teret – rekao je Stefanović. Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je blokirana imovina Dragoslava Kosmajca koji se tereti za prevaru, utaju poreza, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprave.loading...