Strašan sudar na Ibarskoj magistrali, marica udarila u šleper: Poginuo policajac i pritvorenik

Na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva dogodio se težak udes. Policijski kombi se direktno sudario sa šleperom. Poginule su dve osobe, a još dvojica policajaca su teško povređeni.

Kako je saopštila PU Kraljevo, policijski službenik D.G. (34) iz Sombora i lice koje je prevoženo policijskim službenim vozilom B.B. (46) su poginuli, a policajci N.J. (34) i Ž. I.(36) iz Subotice su teško povređeni u udesu koji se dogodio danas oko 9.30 časova na putu Kraljevo-Raška

Do nezgode u mestu Dobre Strane kod Kraljeva došlo je kada se službeno vozilo „marica” policijske uprave Subotica i subotičkih registarskih oznaka, kojim je u pravcu Raške upravljao policijski službenik D.G. a u kojem su se nalazili policijski službenici N.J. i Ž.I., kao i lice koje su sprovodili B.B, sudario sa kamionom marke „man”, novopazarske registracije, kojim je iz suprotnog smera upravljao R.M. (34) iz Novog Pazara.

D.G. i B.B. su preminuli na licu mesta, dok su N.J. i Ž.I. zadobili teške telesne povrede i prebačeni su u Zdravstveni centar „Studenica” u Kraljevu, navodi se u saopštenju kraljevačke policije.

Uviđaj je izvršio zamenik Osnovnog javnog tužioca u Kraljevu u prisustvu pripadnika Policijske uprave Kraljevo.

Milovan Pavlović koji je bio očevidac ovog udesa kaže za Tanjug da je čuo trasak, posle čega se video dim.

– Kada smo videli da je bezbedno, prišli smo vozilu, i ugledali smo dvojicu koji su davale znake života. Jedan je imao teške povrede potkolenice i zapomagao je. Loše telefonske veze u ovom delu Ibarske magistrale su nam stvorile probleme, pa je prošlo malo više vremena dok su stigli spasioci i hitna pomoć – ispričao je Pavlović.

Mesto Dobre Strane nalazi se na tridesetom kilometru na putu od Kraljeva prema Raški.

Saobraćaj na ovom delu puta ponovo je uspostavljen.