Aleksandar Milanović, muž Dragane (29) iz Majura kod Jagodine, danima već preživljava golgotu. Njegovu suprugu je u petak na ulici pokosio vozač Perica Jović, da bi pet dana kasnije majka troje dece preminula. Vozač, inače komšija Milanovića, nije uhapšen.

Jović je automobilom „punto” na putu iz Fabrike kablova izleteo na trotoar, udario Draganu s leđa i odbacio je 11 metara, pa je zakočio 50 metara dalje.

– Sa sinom Aleksandrom sam u dvorištu popravljao mašinu. Tu su bile Dragana i Milica (5), koje su nam skuvale kafu. Taman je iskoračila iz dvorišta kada je puklo. Istrčali smo na ulicu i videli nepomičnu Draganu. Jović je izašao iz vozila, teško je hodao. Bio je pijan – priča Draganin svekar Nenad.

On objašnjava da je Jović bio toliko pijan da mu se u Hitnoj pomoći smejao, unosio u lice i pitao: Kako je snajka, je l’ dobro? Zatim je nastavio: Šta je bilo, nemojte da lažete, ona se okliznula, a ja sam je malo zakačio po ruci.

– Policija je čak htela da ga pusti da nastavi vožnju. Srećom, zbog toga su telefonom pozvali tužiteljku, koja to nije dozvolila, jer je šoferšajbna bila polomljena, a vozilo oštećeno. Nisam pravio nikakve probleme, niti ću da pravim. Sada Jović sedi kod kuće i prijavljuje me policiji da ga uznemiravam. Njega nisu ni priveli, a mene svakodnevno upozoravaju na ponašanje, pretresaju mi kuću i traže oružje – objašnjava Aleksandar.

Porodica sad okrivljuje policiju zbog propusta koji su doveli do toga da osumnjičeni vozač koji je imao 3,5 promila alkohola u krvi i dalje na bude slobodi.

– Policija je saobraćajnu nesreću okvalifikovala kao lakšu, tužioca su pogrešno informisali… Tužilac Jasmina Erak nam je kazala da je niko nije obavestio da se dogodila tako teška saobraćajna nesreća – kaže suprug pokojne Aleksandre, i podvlači da im Jović nije izjavio ni saučešće.

Policija je tek juče protiv Jovića (60) podnela krivičnu prijavu tužilaštvu. Po prijavi, tereti se za teško delo protiv javnog saobraćaja.

Dragana će biti sahranjena u četvrtak u 13 sati na groblju u Majuru. Njeno troje dece Milica (5), Filip (9) i Matija (10) neće prisustvovati sahrani jer ih je otac sklonio kod tetke u susedno selo.

Operacija
Neurolog u bolnici u Ćupriji je nekoliko sati posle nesreće utvrdio da Dragana Milanović ima teške povrede glave, pa je odmah operisana.

Zatvor
Vozač Perica Jović (60) zbog izazivanja teške nesreće sa smrtnom posledicom može da završi u zatvoru do osam godina.

Tražio špricer!
Čim je izašao iz automobila Perica Jović je tražio od komšija da mu naprave špricer. Porodica Milanović navodi i da je piće tražio i Jovićev suvozač.loading...