TRAGEDIJA U ISTANBULU: Ubijen navijač Crvene zvezde, turski navijači gađali Delije kamenicama (VIDEO)

Navijač Crevene zvezde Marko Ivković Jagoda (25) ubijen je večeras u Istanbulu uoči utakmice Crvena zvezda - Galatasaraj. Iz konzulata Srbije tvrde su bili u kontaktu sa turskom policijom i da su ih upozoravali da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni, prenosi Beta.

Kako Kurir piše, ubijeni mladić je iz Zemuna.

Pretpostavlja se da je došlo do sukoba navijača, posle čega je nepoznata osoba potegla hladno oružje. Tuča je počela kada su se navijači crveno-belih, koji nisu ušli u halu, sukobili sa policijom i navijačima Galatasaraja.

Dok se u “Abdi Ipekčiju” igrao meč Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde, navijači crveno-belih napadnuti su od strane turskih huligana.

Navijači Galatasaraja su grupu gađali kamenicama i bakljama, a došlo je i do fizičkih sukoba.

Policija je brzo intervenisala, a prema pisanjima turskog Hurijeta, srpski navijači su napuštajući prostor oko hale demolirali nekoliko vozila i izloga. Tokom samog susreta, navijači Galate su u nekoliko navrata skandirali “Kosovo, Kosovo”.

 

Po završetku meča, trener Galatasaraja Ergen Ataman je izjavio da su navijači Crvene zvezde “teroristi”. Pretpostavlja se da je izjava povezana sa sukobom navijača.

Gest neprijateljstva

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je ovaj mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale “Abdi Ipekči” u Istanbulu.

– Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam – rekao je Marković.

On je kazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

– Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije… Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku – rekao je Marković. Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu.

– Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo – rekao je Marković.