TRAGEDIJA U VRANJU: Sin poznatog trubača pronađen mrtav

Komšije pričaju da je reč o penzionisanom oficiru, inače sinu poznatog trubača koji je osvajao brojne nagrade na muzičkim festivalima širom sveta.

Vojni penzioner Goran Stojiljković Bešir (48) čiji je leš pronađen u utorak u njegovoj kući u Golemom selu kod Vranja živeo je sam i bio je bolestan.

Komšije pričaju da je reč o penzionisanom oficiru, inače sinu poznatog trubača Jovice Bešira koji je osvajao brojne nagrade na muzičkim festivalima širom sveta.
– Bio je dobar čovek i gledao je samo svoja posla. Ni sa kim se nije svađao i nikakvih problema sa njim nismo imali. Znam da je bio bolestan. Živeo je sam u kući, jer su mu se dve rođene sestre odselile u Francusku. Ženio se jednom, ali mu je brak kratko trajao. Dece nije imao.

– Ne znam, celo selo je šokirano vešću da je pronađen mrtav, tim pre što nije bio star čovek – priča Zorica, meštanka Golemog sela.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković za OK Radio kaže da je policija izvršila uviđaj i da je najverovatnije reč o prirodnoj smrti.

-Komšije su prijavile nestanak ovog čoveka i naši službenici su obili ulazna vrata od njegove kuće i pronašli ga mrtvog na podu pored kreveta. Pretpostavlja se da je umro prirodnom smrću, jer na telu ne postoje tragovi nasilja – kaže Stamenković.

Laborant kaže da je prilikom obijanja, policija zatekla leš Stojiljkovića, upaljenu TA peć i televizor. Kako je kazao, komšije su ga na ulici videle pre dva dana i od tada mu se gubio svaki trag. Tužilaštvo još uvek nije odlučilo da li će telo pokojnog Stojiljkovića biti poslato na obdukciju.