Trodnevna žalost u Kosovskoj Mitrovici zbog tragedije na jezeru Gazivode

Dvojica mladića srpske nacionalnosti iz Kosovske Mitrovice su poginula, a dvojica se vode kao nestali u sudaru dva glisera na jezeru Gazivode, u opštini Zubin Potok na severu Kosova.

Dva beživotna tela su pronađena u jezeru Gazivode kod Zubinog Potoka, a za još dva se traga, rekao je šef operative regionalne direkcije policije “Mitrovica-Sever” Miodrag Lekić, koji je dodao da je do nesreće došlo nakon sudara dva glisera pod nerazjašnjenim okolnostima.

Jedan od dva glisera koji su učestvovali u sudaru je potonuo. U mestu Banje na obali jezera nalaze se meštani, prijatelji i rodbina nesrećno stradalih mladića, kao i pripadnici Kosovske policije.

Mladići koji su stradali prethodno su u jednom od lokala u blizini jezera posmatrali finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu, izjavio je Predrag Radonjić, koji je takođe bio u lokalu.

“Bio sam u lokalu, oni su gledali tu utakmicu kao i drugi gosti. Negde su sedeli do pola jedan kada su sa dva glisera krenuli do svojih vikendica ili kamp kućica, ne znam već gde su bili smešteni. U jednom crvenom gliseru bilo je njih trojica a u drugom belom gliseru bio je samo jedan”, kaže on.

Radonjić navodi da se, desetak minuta nakon što su mladići otišli, začuo prvo jedan blaži, a potom i jedan jači udarac i da su nakon toga čuli rad samo jednog motora glisera koji se, kako su kasnije saznali, okretao u krug.

“Nedugo nakon što smo začuli te udarce vlasnik restorana gde smo bili, Dražević je otišao da vidi šta se dogodilo. Video je taj gliser kako kruži na jezeru, zvao je hitnu pomoć i policiju. Ujutru smo tek saznali da su dvojica pronađeni a da se za drugom dvojicom još traga”, rekao je Radonjić.

Nesreća se dogodila nešto iza ponoći, a na jezeru Gazivode čamcima je u toku potraga za nestalima.

Trodnevna žalost u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici je proglašena trodnevna žalost zbog tragedije na jezeru Gazivode.

“Ovo je ogroman, nenadoknadiv gubitak za sve, prvenstveno za porodice nastradalih, ali i za ceo grad. Kosovska Mitrovica je izgubila četvoro mladih, uspešnih ljudi i to će ostaviti neizbrisav trag u srcima svih nas”, naveo je u saopštenju predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

U saopštenju se dodaje da će opština Kosovska Mitrovica pokušati da u okviru svojih mogućnosti pomogne porodicama nastradalih.

“Iako to ne može ublažiti bol i tugu njihovih najmilijih, privremeni organ u ime građana Kosovske Mitrovice najdublje saoseća sa njima”, stoji u saopštenju Spirića.