Trogodišnja devojčica iz Žitorađe izgubila nevinost sa ocem?

Trogodišnja devojčica iz Žitorađe izgubila je nevinost, potvrdili su nalazi lekara u koje je Kurir imao uvid.

Kako Kurir saznaje, tužilaštvo je naložilo da se izvrši psihijatrijsko veštačenje Igora N. (35), oca devojčice koji se sumnjiči da je obljubio svoje dete i koji je u pritvoru.

Lekarskim nalazom definitivno je potvrđeno da je trogodišnja devojčica iz Žitorađe izgubila nevinost, ali se još ne zna kad se to desilo.
– Ne može se tačno utvrditi vreme kada joj je povređeno devičanstvo, ali je bez sumnje obljubljena – kaže izvor blizak istrazi.

On dodaje da je u pitanju krivično delo obljuba nad detetom, za koje je zaprećena zatvorska kazna od tri do 12 godina, a da se još vrši istraga pred prokupačkim Višim tužilaštvom.

Tužilaštvo je naložilo da se izvrši psihijatrijsko veštačenje oca oštećene devojčice.
– Iako se otac branio ćutanjem, angažovao je branioca, ali zbog štrajka advokata nije došao i mi još uvek nismo u mogućnosti da uzmemo izjavu osumnjičenog. Ipak, i pored toga, istraga se obavlja i stavljen je prioritet na ovaj slučaj – rečeno nam je u prokupačkom tužilaštvu.

Majka nije saslušana

Pored oca, tužilaštvo je zatražilo i mišljenje dečje neuropsihijatrije Kliničkog centra u Nišu da li postoji mogućnost saslušanja oštećenog deteta.
– Ni majka još nije saslušana i to će se obaviti ovih dana – dodaje naš izvor.

Podsetimo, majka devojčice Danijela N. prijavila je policiji nakon pregleda lekara da je njen suprug Igor, s kojim je u brakorazvodnoj parnici, obljubio njihovu ćerku. Nakon istrage on je uhapšen i određen mu je pritvor.