Tukao štićenika metalnom štanglom?

U Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku u toku policijska istraga protiv vaspitača osumnjičenog da je metalnom štanglom pretukao štićenika.

Kod vaspitača je, u kancelariji pored pisaćeg stola, pronađena metalna šipka za vežbanje. Sem pretučenog štićenika koji ima problema sa govorom, još dva štićenika su rekla da su videli kako vaspitač tuče mladića.

– Redovnim lekarskim pregledom naše zdravstvene službe kod jednog punoletnog štićenika ustanovljene su modrice po telu. Kada je ispričao šta se dogodilo, sastavljen je stručni tim unutar Doma koji proverava navode, a obaveštena je i policija i Centar za socijalni rad. Sazvan je i aktiv roditelja, koje smo obavestili o dešavanjima. Istraga je i dalje u toku, a vaspitača smo sklonili da ne bude u direktnom kontaktu sa štićenicima dok se slučaj ne raščisti. Ukoliko se pokaže da su navodi istiniti, vaspitač će najstrožije biti kažnjen i snosiće posledice zbog nasilja – kaže za 24sata Zoran Arbutina, direktor Doma u Veterniku.

Na pitanje da li je i ranije bilo primedbi na tog vaspitača zbog nasilničkog ponašanja Arbutina nije odgovorio, jer kako je objasnio, ne želi da utiče na istragu ni na koji način.

– Vaspitač je privremeno sklonjen da ne radi sa štićenicima, ali ga sve kolege gledaju sa podozrenjem. Pronađena je metalna šipka kod njega u kancelariji, koja je poslata na uzimanje otisaka. On ima 39 godina, a nedavno je izbačen iz Sidnikata socijalne zaštite zbog problema sa alkoholom. Štićenik koga je, navodno, pretukao teško priča i ne može da opiše ceo događaj kako bi se utvrdilo šta se zapravo dogodilo – ispričao je jedan od zaposlenih u Domu, želeći da ostane anoniman.