Tunis: Povređeni srpski turisti, jedna žena u težem stanju

Šestoro srpskih turista povređeno je u Tunisu kada se, kako se pretpostavlja, prevrnuo džip u kome su bili, a stanje jedne povređene žene je veoma ozbiljno, izjavila je danas konzulka ambasade Srbije u Tunisu Jasna Zrnović.

– Stanje jedne putnice je veoma ozbiljno. Ona bi trebalo danas da bude operisana – rekla je Jasna Zrnović, navodeći da je na putu ka bolnici u Susu, gde se nalazi teško povređena žena i njen suprug, koji je u toj nesreći takođe povređen. U udesu koji se, prema njenim rečima, dogodio najverovatnije u ponedeljak, 14. jula, posle podne, još četvoro srpskih turista je lakše povređeno. Oni su otpušteni iz bolnice i vraćeni u hotel u turističkom mestu Port el Kantaui. Konzulka je istakla da ambasada nije dobila zvaničan izveštaj policije o nesreći, ali da se pretpostavlja da je došlo do prevrtanja džipa i da je, kako je navela, nažalost stanje jedne državljanke Srbije neizvesno.

“Sve informacije koje za sada imamo su one koje smo dobili od turista i agencije Sunline travel (Sanlajn)” preko koje su ti turisti otišli na letovanje, rekla je Zrnovićeva. U turističkoj agenciji Sanlajn agenciji Beta nisu mogli da kažu ništa osim toga da je došlo do nesrece i da čekaju izveštaj vodiča iz Tunisa.