Tužilaštvo ispituje inspektore zbog tragedije u diskoteci ‘Kontrast’

Novosadsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv tri inspektora zbog požara u diskoteci 'Kontrast', u kom je poginulo šestoro mladih ljudi.

Pod istragom su, kako nam je potvrđeno, Slavko Hajrović, Tihomir Vulević, Maja Golubović, koji su obavili nadzor i kontrolu u ‘Kontrastu’ pre požara, javlja B92.

Podsetimo, u ponedeljak su vlasnik lokala ‘Kontrast’, dvojica zakupaca i električar osuđeni ukupno na 30 godina zatvora zbog tragedije iz 2012. u kojoj je stradalo šest mladih ljudi Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.

Vlasnik Alojz Ganić (68) prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora, zakupci Slaviša Stanišić (46) i Dejan Ratković (36) na devet, odnosno sedam godina zatvora, dok je električar koji je obavljao popravke u klubu Miroslav Papuga (50) osuđen na devet godina zatvora.

Oni su pred Višim sudom u Novom Sadu, posle dvogodišnjeg, maratonskog suđenja, osuđeni za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

U obrazloženju presude, sudija Pap je kazao da je vlasnik objekta Ganić znao da će u objektu biti diskoteka kroz koju će prolaziti veliki broj ljudi, a ipak nije pribavio saglasnost od uprave za zaštitu od požara.

On je za zakupce rekao da su pokrenuli rad diskoteke, iako su znali da vlasnik objekta nije pribavio saglasnost a ni oni nisu ništa uradili da je pribave.

Izricanju presude nije prisustvovao Miroslav Papuga.