U Nišu uhapšene četiri osobe zbog utaje poreza

Niška policija uhapsila je četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebu položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i poreske utaje od 1,7 miliona dinara, saopštila je danas Policijska uprava Niš.

Uhapšeni su A. G. (43) iz Tutina, francuski državljanin, suosnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ”Lutecia stil” DOO iz Niša, I. M. (32), iz Niša, suvlasnik tog preduzeća, M. A. (23), iz Babušnice, osnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ”Adam oil” DOO iz Niša i M. T. (39), iz Pirota, osnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ”Ranč trans” DOO iz Niša.

Za osumnjičenim M. A. (41), iz Prokuplja, osnivačem, direktorom i zakonskim zastupnikom privrednog društva ”Aleksandar pro” DOO iz Prokuplja, za koga postoji osnov sumnje da je izvršio navedena krivična dela, u toku je intenzivna policijska potraga.

Osumnjičeni su u periodu od decembra 2013. do marta 2014., iskorišćavanjem svog položaja, po prethodno medjusobnom dogovoru pribavili račune sa neistinitom sadržinom o navodnom prometu dobara izmedju dobavljača ”Adam oil” i ”Aleksandar pro” i kupca ”Lutecija stil”.

Takodje, pribavili su i račune o navodnom prometu dobara izmedju kupca ”Aleksandar pro” i dobavljača ”Ranč trans”, iako prometa nije bilo.

Izmedju preduzeća ”Adam oil” i ”Aleksandar pro” izvršen je prenos novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 11,6 miliona dinara i taj iznos su osumnjičeni medjusobno delili preko svojih ličnih tekučih računa.

A. G. je od januara do marta ove godine, uz pomoć ostalih osumnjičenih izbegao plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 1,7 miliona dinara.

U saopštenju se podseća da je niška policija početkom jula ove godine uhapsila M. T. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara i protiv M. A. podnela krivičnu prijavu za to krivično delo.

Daljim operativnim radom policije u njihovom stanu pronadjena je falsifikovana dokumentacija, koja je predmet krivičnog dela.

Uhapšenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati , nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju.