U TEŠKOM PSIHIČKOM STANJU: Vozača BMW-a vezali za krevet posle pokušaja samoubistva

Dušan Jovanović (19), vozač BMW-a kojim je prošle subote usmrtio troje mladih ljudi, pod pojačanim je nadzorom zatvorskih čuvara posle pokušaja samoubistva.

Jovanović je posle pregleda u Kliničkom centru vraćen u bolnicu, gde je vezan za krevet na psihijatrijskom odeljenju, ali je sada pod pojačanim nadzorom i zatvorskih čuvara i psihijatra.

– Čuvar je sve vreme u sobi u kojoj je Jovanović, a pošto je u jako lošem psihičkom stanju, on je i pod stalnim nadzorom dežurnog psihijatra. Vezan je za krevet kako ne bi ponovo pokušao da naudi sebi – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Portparol Uprave za zavodske sankcije Zorana Vučićević ponovila je da je ovaj događaj okarakterisan kao „samopovređivanje” i navela da Jovanović nije ni u jednom momentu bio životno ugrožen.

On je u četvrtak po podne, na dan kada je sahranjena Anastasija Stajić (16), pokušao da sebi prereže vene ispod podlaktice. Isekao se žiletom iz plastičnog brijača, ali rana nije bila duboka. Na poziv ostalih pacijenata u sobi, pred kojima je Jovanović i pokušao samoubistvo, u sobu su uleteli zatvorski čuvari i lekari. Jovanović je odmah prebačen u Klinički centar, gde mu je rana sanirana i previjena, a zatim je vraćen u zatvor.

On je u jako lošem psihičkom stanju jer ga grize savest zbog nesreće u kojoj je na stravičan način poginulo troje njegovih prijatelja, Anastasija Stajić, Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20), koji su se zarobljeni u vozilu udavili u Dunavu. Osim Jovanovića, iz potopljenog vozila su uspeli da se izvuku Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (20), sin novinarke Olje Bećković.

Jovanoviću je u trenutku nesreće na Adi Huji izmereno 0,8 promila alkohola u krvi, a zatim i nešto veći procenat prilikom vađenja krvi u Urgentnom centru. On je odmah sproveden u policiju, pa na saslušanje kod tužioca gde je priznao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana, koji je započeo u zatvorskoj ćeliji u Bačvanskoj ulici. Cele prve noći Jovanović je bukvalno urlao u ćeliji, zbog čega je sutradan prebačen u bolnicu. Lekari na psihijatrijskom odeljenju na prvom pregledu su konstatovali da on ne pokazuje znake suicida, zbog čega nije ni bio vezan za krevet.