Ubica Marka Ivkovića Jagode: Zario sam mu nož u srce, ali nisam kriv! (VIDEO)

U pitanju je 53-godišnji Kadri Aktaš, koji je priznao ubistvo, ali nije želeo da prihvati optužbe na njegov račun, jer smatra da je sve učinjeno bilo u samoodbrani.

Tačno nedelju dana posle tragičnog događaja u Istanbulu i smrti navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića turska policija otkrila je identitet osobe koja je počinila monstruozni zločin! U pitanju je 53-godišnji Kadri Aktaš, koji je priznao ubistvo, ali nije želeo da prihvati optužbe na njegov račun, jer smatra da je sve učinjeno bilo u samoodbrani.
– Nož sam poneo na utakmicu nesvesno. Na njihove provokacije odgovorili smo kamenicama i metalnim šipkama. U međuvremenu ja sam doživeo šok, pošto sam zadobio težak udarac u nos. Tada sam zamahnuo nožem, kako bi ih oterao od sebe, jer nisam mogao da se pomerim od šoka. Osoba koja me je udarila bila je znatno viša od mene, plave kose. Osoba kojoj sam zario nož bila je drugačije građe. Jesam zario nož, ali ne prihvatam optužbe – rekao je Aktaš turskoj policiji, a prenose mediji iz te zemlje.

Prethodnih dana u pritvoru je bilo čak sedam osoba, osumnjičenih da su počinili stravični zločin. Pošto je Aktaš priznao ubistvo, ostali su pušteni na slobodu, a jedan od oslobođenih navijača Galatasaraja rekao je:
– Išao sam da gledam utakmicu i našao sam se usred haosa koji je nastao ispred hale. U jednom trenutku mi je policija naprskala sprej s biberom u oči i onda sam pobegao. Kasnije sam čuo da se i moje ime pominje među osumnjičenima za ubistvo. Kadira sam znao od ranije, a kada sam ga pitao šta se desilo, rekao mi je da ga je srpski navijač udario, ali da mu je odmah zabio nož u nogu. Kadir je imao posekotine po licu, od udarca – rekao je neimenovani navijač.

Pogledajte i video klip, gde je u prvom planu ubica Marka Ivkovića. U pitanju je čovek sede kose: