Ubici Ivane Podraščić 40 godina robije

Darko Kostić (39) optužen je za obljubu, a zatim i za svirepo ubistvo Ivane Podraščić (14), ali i silovanje snaje Kristine Kovačević.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Kostića za dva krivična dela, teško ubistvo i silovanje, kojom mu preti maksimalna kazna od 40 godina zatvora. On je 31. jula, u kući na Petlovom brdu, najpre obljubio Ivanu Podraščić, a zatim, posle svađe, uzeo je motiku i besomučno je udarao u potiljak. Devojčica, koja se do ubistva vodila kao nestala, ubrzo je preminula.

– On je priznao da je udarao devojčicu jer je „vilenela” i nije mogao da je smiri. Posle udaraca video je lokvu krvi oko njene glave, ali se nije obazirao na to, već je otišao u prodavnicu. Kada se vratio, shvatio je da je mrtva, pa je umotao u ćebe i odvukao u potok, gde je na nju nabacao sunđere i otpad. Posle toga, otišao je do brata i ispričao da ga je neko napao – stoji u optužnici.

To nije jedini zločin ovog monstruma. Kostić je optužen za još jedno silovanje. On je, 27. septembra u istoj kući na Petlovom brdu oko 8.30 sati, silovao Kristinu Kovačević, ženu svog bratanca.

– Snaju je sreo na pijaci na Vidikovcu i uz pretnju nožem je naterao da uđe u autobus. Zatim joj je uzeo jaknu, mobilni telefon i torbu s papučama koje je devojka prodavala na pijaci. Sve vreme joj je pretio nožem, kao i da će joj pobiti decu. Kada su došli do kuće naterao ju je da se skine, a zatim joj je kanapom vezao ruke iza leđa. Na usta joj je stavio lepljivu traku. Nemoćnu ženu je zatim silovao nekoliko puta i izašao iz kuće –  navodi tužilaštvo.

Kristina Kovačević se, srećom, domogla noža koji je Kostić ostavio u sobi, oslobodila se kanapa i pobegla kroz prozor sobe. Prijavila ga je kada je uhvaćen zbog ubistva i silovanja Ivane Podraščić.

 loading...