Igora Mitića (31), radnika pumpe „DMB petrol” u selu Bukovik, hicem iz pištolja usmrtio je Danko M. (43) nakon kraće rasprave oko novca.

Ubica koji je, saznajemo, bio pijan ispalio je jedan metak u grudi Mitića iz pištolja za koji nema dozvolu, a zatim pobegao. Povređeni radnik je preminuo na putu do bolnice. Do sukoba je, kako smo saznali, došlo jer je Danko hteo da sipa gorivo za 300 dinara, a radnik pumpe mu je rekao da je 500 dinara minimalni iznos.
Iznervirani Danko je seo u kola i otišao kući po pištolj.

– Pred svojom sinom rekao je da ide da se razračuna sa radnikom na pumpi. Sin je pokušao da ga spreči, a kada je video da ne može, trčao je do pumpe kako bi upozorio radnika. Rekao je da mu je otac ljut i da nosi pištolj – pričaju momci koji su za vreme ubistva sedeli u kafiću do pumpe.

Porodica
Ubijeni Igor je oženjen, ima dvoje dece – od osam godina i od 17 meseci. Radio je na pumpi i važio za mirnog, porodičnog čoveka.

Danko se kratko raspravljao s radnikom i onda ga udario, kažu očevici. Igor je pokušao da se skloni. Danko je nekoliko minuta mahao pištoljem ispred njega, a onda i upucao nesrećnog radnika u grudi dok je stajao iza pulta. Dankov sin je, dodaju očevici, sve vreme pokušavao da smiri oca, ali bezuspešno.

Nakon ispaljenog hica Danko je peške pobegao, a njegov sin je povređenog radnika pumpe povezao do hitne pomoći. Međutim, Mitić je preminuo na putu do lekara.

U selu za ubijenog Igora imaju samo reči hvale. Njegov najbolji drug Stefan Tomković kaže da je bio „dobar čovek, otac i prijatelj”.

– Čekali smo ga da se javi telefonom jer je obećao da će pozvati da čuje kako mu je sin naučio recitaciju za školu. Kada se policija pojavila na vratima, svašta mi je prošlo kroz glavu, ali nikako i to da je moj sin ubijen – priča nesrećni otac Dragan Mitić.

Pripadnici MUP-a odmah su identifikovali ubicu koji je iste večeri pronađen i uhapšen u Aranđelovcu. Policija je pronašla i pištolj kojim je izvršeno ubistvo.

Bio na ratištima
Meštani sela Bukovik nisu bili voljni da pričaju o ubici. Od njih smo saznali jedino da je Danko M. bio na ratištima u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji, što mu je „teško palo”.loading...