Uhapšen bivši predsednik opštine Stara Pazova

Bivši predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović i još četiri osobe uhapšeni su zbog zloupotrebe prilikom vršenja javnih nabavki.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji MUP i Višeg javnog tužilaštva, saznaje „Blic”.

Uskoro opširnije…

Jović od 1979. godine živi u Staroj Pazovi, gde je završio osnovnu školu. Po zavšetku Zemunske gimnazije, upisao je Fakultet organizacionih nauka ali je 1995. prekinuo studije.

Radio je kao novinar na III kanalu Televizije Beograd 1991. dok je od 1993. do 2002. bio vlasnik agencije za izdavačku muzičku delatnost i menadžment sa sedištem u Staroj Pazovi.

U periodu od septembra 2002. do jula 2008. bio je predsednik Mesne zajednice Stara Pazova, a na mestu direktora Javne ustanove „Centar za kulturu Stara Pazova” nalazio se od avgusta 2003. do decembra 2004.

Idejni je tvorac „Pazovačkog kulturnog leta”, javnog dočeka nove godine na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi i drugih kulturnih manifestacija.

Za predsednika opštine Stara Pazova izabran je 10. jula 2008.

Potpredsednik je Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), član je predsedništva Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), kao i Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS).