Uhapšen funkcioner SNS zbog grubih pretnji stranačkom kolegi

Dejan Simeunović, zvani Simke, član Srpske napredne stranke danas je priveden jer je pretio stranačkom kolegi da će mu namestiti saobraćajnu nesreću. Pre šest godina, isti funkcioner je osuđen zatvorsku kaznu zbog ubistva, ali je nakon žalbe tužioca kasnije oslobođen.

Simeunović, inače upravnik Zelene pijace, priveden je po ovlašćenju Osnovnog tužilaštva u Pančevu zbog ugrožavanja sigurnosti. Policija mu je odredila zadržavanje do 48 sati, saznaje agencija Beta u izvorima bliskim istrazi.

U tužilaštvu i policiji je potvrđeno da je Simeunović priveden i zadržan zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, po članu 138, stav 1 Krivičnog zakona. On bi u naredna dva dana trebalo da bude izveden pred tužioca radi davanja izjave.

Krivičnu prijavu protiv Simeunovića podneo je zamenik gradonačelnika Pančeva i član SNS, Dejan Živanović, saznaje nezvanično Beta od sagovornika u lokalnom odboru SNS.

Simeunović je u prisustvu više svedoka početkom oktobra pretio da će Živanoviću „namestiti” saobraćajnu nesreću, naveli su ti izvori.

Dodali su da je razlog sukob dveju stranačkih struja oko preuzimanja primata u pančevačkom odboru SNS.

Viši sud u Pančevu je početkom jula oslobodio Simeunovića na suđenju za ubistvo 2008. godine, kada je radio u obezbeđenju noćnog kluba „Šestica” u Pančevu.

On je tada, nakon tuče ispred kluba, pištoljem usmrtio gosta kluba Igora Birtaša. Tužilaštvo se na tu presudu žalilo Apelacionom sudu.