Uhapšen Miloš Delibašić zbog ubistva Vidakovića

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor od 30 dana Milošu Delibašiću osumnjičenom da je učestvovao u ubistvima Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića i predložilo da mu se odredi pritvor.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i eventualno ponoviti krivično delo, rečeno je agenciji Beta u tom sudu.

Tužilaštvo je predložilo da se Delibašiću odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela udruživnaje radi vršenja krivičnih dela i dva krivična dela teško ubistvo, izjavio je ranije tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Brat Nikola Bojović, brat optuženog Luke Bojovića, ubijen je centru Beograda 29. aprila 2013. godine sa više hitaca u glavu i telo, dok je Miloš Vidaković ubijen u Budvi 2. jula prošle godine.

Crnogorska policija 2013. godine podnela je protiv Miloša Vojnovića i Slaviše Novakovića krivičnu prijavu višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovića, a protiv Miloša Delibašića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo pomaganjem.

Delibašić je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog učešća u pljački zlatare „Izrael dajmond centar”, ali je u aprilu pušten iz pritvora, pošto ga je sud oslobodo optužbi zbog nedostatka dokaza.