Uhapšena načelnica Odeljenja za opojne droge

Uprava kriminalističke policije uhapsila je D. K. iz Beograda, načelnicu Odeljenja za opojne droge i prekursore u Ministarstvu zdravlja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičena je inspektorima naredila da ne podnesu prijavu za privredni prestup Galenike, koji se odnosi na privremeni izvoz sedam kilograma psihoaktivne kontrolisane supstance (opojne droge) pod nazivom „diazepam” za čiji je izvoz bila neophodna dozvola Ministarstva zdravllja, koju to preduzeće nije pribavilo.

Na ovaj način D. K. je omogućila privrednom društvu „Galenika” da izbegne sankciju u skladu sa Zakonom o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Osumnjičenoj D.K. po nalogu zamenika Prvog Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedena u nadležnom tužilaštvu.

Osumnjičena je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je, kao načelnica Odeljenja za opojne droge naredila inspektorima da suprotno odredbama zakona ne sačine zapisnik o nalazu stanja u privrednom društvu “Galenika”.

Ona je i zanemarila činjenicu da je od strane inspektora obaveštena da je tokom inspekcijskog nadzora u “Galenici” otkriveno da manjak za 2010. godinu kontrolisane psihoaktivne supstance “diazepam “iznosi 160,525 kilograma, te tako sprečila sačinjavanje zapisnika o inspekcijskom nadzoru.loading...