Ukinut pritvor dvojici članova Šarićeve grupe

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da se, uz jemstvo od po 300.000 evra, ukine pritvor Bobanu Stojiljkoviću i Marku Daboviću, pripadnicima grupe Darka Šarića.

Stojiljković i Dabović će biti pušteni da se brane sa slobode pošto sudu daju dokaz da su položili jemstvo od 300.000 evra. Oni su prethodno obećali sudu da se neće kriti. Stojiljković je rekao da će biti najverovatnije u Vranju.

Na pitanje suda kako ne zna gde će tačno živeti, on je rekao da ne zna kakva je situacija kod njegovih roditelja, s obzirom da mu je tokom postupka veći deo imovine privremeno oduzet. Tužilac se prethodno usprotivio ukidanju pritvora za Stojiljkovića i Dabovića, kao i kućnog pritvora Borislavu Tunjiću.

Sud je odbio predlog Tunjićeve odbrane da mu se ukine mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno kućni pritvor.

Stojiljković je javnosti poznat kao čovek koji je pre par meseci ispričao sudu kako je poštenim radom u gradjevini stekao skupoceni automobil “bentli”, kao i pozamašan kapital.

Stojiljković se juče izvinio, sada već smenjenom načelniku saobraćajne policije, što ga je ranije pominjao na suđenju.

Stojiljkovićev “bentli”, nakon što mu je privremeno oduzet sudskom odlukom, dodeljen je na korišćenje saobraćajnoj policiji, koja ga je, prema pisanju medija, u medjuvremenu slupala.

U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću i pripadnicima njegove grupe sudi se za optužbe zbog krijumčarenja ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Suđenje je zakazano za celu narednu sedmicu.