Novica S. (60) rekao da nije imao novca da pokopa majku. U krevetu u kojem je starica najverovatnije i preminula nađen samo kostur.

Novica S. (60) iz sela Sikole kod Negotina je više od četiri meseca u kući držao telo svoje mrtve majke Desanke Gačić (77), saznaje Alo.

On je majku obukao i stavio je u krevet u njenoj sobi. Novica se najnormalnije ponašao tih dana, ušao po selu, pričao sa ljudima, spremao ručak i spavao u sobi u kojoj je bilo telo njegove preminule majke.

Kako saznaje ovaj dnevni list, Desankin sin je u policiji rekao da nije imao novca da je sahrani. Inače, Novica S. ima teške psihičke probleme.

Pošto više meseci nisu viđali Desanku, komšije su se zabrinule i njen nestanak su prijavile policiji. U Desankinu kuću je odmah otišla ekipa policije, zajedno sa lekarom Hitne pomoći, a prizor koji su zatekli u kući bio je više nego užasan.

– U krevetu u kojem je starica najverovatnije i preminula zatekli smo samo kostur. Nije bilo tragova nasilne smrti – rekla je za Alo mrtvozornica Aleksandra Paunović.

Na kosturu su se nazirali tragovi odeće koju je starica imala na sebi i prostirke kojom je bila prekrivena. Nikome još nije jasno kako je u kući u kojoj se prethodnih meseci raspadalo telo boravio njen sin.

– Smrad je bio u celoj kući, koja je toliko trošna da samo što se nije srušila. Krevet na kojem je ležala starica počeo je da truli od tela koje se na njemu raspadalo. Verovatno bi se proces raspadanja tela ubrzao da se u sobi ložilo – dodaje sagovornik Alo blizak istrazi.

Nesrećna starica živela je u kući sama sa šezdesetogodišnjim sinom. Zanimljivo je što staričin sin od trenutka njene smrti nije podizao majčinu penziju, a porodica Gačić nije bila korisnik socijalne pomoći.loading...